Utsikten fra vinduet mitt :-) Hvor er all snøen blitt av???
Da har vi rundet to uker med hardt arbeid og sure tær for så å endelig ha en fridag hvor lange timer i sengen er tillatt og hvor man får gå i pysj til noen sier at de har lyst til å møte deg på cafe om 30 min og man i stress og mas kaster seg over bulken med klær som har samlet seg opp iløpet av ukene og lurer på om man har noe å ha på seg... Har blitt innvitert til bursdag i morgen og temaet er tropisk... tenkte først kake jeg da, men får vel finne ett eller annet jungel kostyme å ha på meg samt brenne ut party cd¨n med kokkosnøtt og banansanger vi har laget til. Skal treffe Mari å finne ut hvordan vi lager oss en skikkelig frukthatt som hun skal få gå med i selskapet.
Er blitt lei av lilla lys, så vi har pyntet med lilla blomster istedenfor :-) |
Har forresten fått tvunget igjennom både julekranser, julestjerner og diverse pynt her oppe på Mulen, og etter å ha sett filmer som A nightmare before Christmas, The Holiday og Harry Potter så har vel julestemningen krøpet seg inn på meg også i år. Så at mor og Vilde driver å lager Sarah Bernard kaker... så da er det bare å vente en uke nøyaktig før jeg er på vei inn i kjøleskapet etter de fyldige gode kakene som ingen får nok av. Tror jeg måtte lage tre posjoner sist for å tilfredstille en hungrig gutt fra Sykkulven som har strandet her i Bergen og som ville kjøpe inn alt bare for at jeg skulle lage en ekstra posjon til han :-)
Har vært mye jobbing i det siste, men ser at det bygges ennå både i øst og oppi nord, så jeg skal ikke klage når det gjelder arbeidsmengde. Har fåt noen som snuser på interiørarkitekt profilen min, så jeg skal faktisk sende ut min første faktura som selvstendig næringsdrivende interiørarkitekt i dag. Greit det vare bare 1500kr, men det var for 1,5 timers arbeid så jeg skal ikke klage. Så får vi se om det blir flere freelace jobber til det nye året. Akkurat på jobbfronten så er det jo temmelig stille i næringslivet... folk trakker fortsatt varsomt, men det er vel dette med roen også... man får ta det som kommer når det kommer.
Men nå gleder jeg meg til å børste støv av julekåpen min, sette meg på bussen og nyte vinterlandet mens jeg reiser hjem til jul neste fredag. Det å komme på lillejulaften synes jeg ble litt seint, men det blir vel instant jul når jeg kommer med kaker, gløgg og pynting av juletreet. Tradisjonen er jo at vi også lager marsipankonfekt, så vi får se hv vi får tid til. Jeg blir iallfall i hele julen i Ålesund så jeg gleder meg til dere som jeg får treffe... så skal vi nok få se å ta oss en tur til de som blir igjen :-)
Fant forresten ett kamera fra i sommer proppet fullt av bilder som jeg skal se å få lagt ut en av dagene i dag... fikk litt sommerbris under nesen.... luktet godt.. men tørr ikke å tenkte på sommerferie allerede nå. Men har begynt å se på flybilletter til Paris i mai... Vilde og min sin flotte Paris tur som vi ønsker å gjøre... gjerne med andre :-)
Savner Vilde super masse så nå teller jeg timer og dager før jeg får se henne neste fredag!! Super klem til deg vennen, elsker deg så super mye!
For dere som er interessert har jeg smokket med:
Ukens kakeoppskrift :-)
Man må vente til fredda, men så er det kos!
Tenkte å sende ved en fantastisk oppskrift på en riskrem kake som opprinnelig er laget av Heidi Menes Koldingnes, som er det jeg vil kalle en kake arkitekt :-) Hun jobber på Restaurant Oscarsgate i Oslo og har laget en fantastisk oppskrift på en julekake hvor hun fusjonerer riskremen med en ostekake look. Må bare prøves den er helt fantastisk!
Riskremkake:
Nøttebunn
4 eggehviter
225 g melis
225 g malte mandler
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk eggehvitene stive. Bland alt det tørre og vend forsiktig inn med slikkepott. Fordel blandingen i en kakeform (springform 24cm) og stek på 180 grader i ca. 15. min Avkjøl
Bærfyll:
600 g fryste kirsebær
600 g fryste jordbær
135 g sukker
4 pl. gelatin
Ha bær i en bolle over vannbad på komfyren. La stå til all saften har trukket ut. Sil og tilsett sukker. Legg gelatinplatene i kald vann i fem min. Mål opp fem dl bærsaft. Vri alt vann ut av gelatinplatene og rør inn i bærsaften, mens den er varm. Fyll avkjølt bærgele på nøttebunnen i formen. Frys kaken.
Riskremfyll:
2 dl grøtris
4 dl vann
1 l melk
1 vaniljestang
1 kanelstang
1/2 ts salt
250 g sukker
4 dl fløte
7 pl. gelatin
Kok risgrøt som på pakken, men med sukker, salt , vanilje- og kanelstang. Avkjøl. Pisk fløten til løs krem. Vend forsiktig inn. Legg gelatinplatene i bløt. Kok opp en dl. fløte og rør gelatinplatene i fløten. Tilsett fløten i riskremen. Fyll riskremen over bærgeleen i kakeformen. Frys kaken.
Glasur
3 dl fløte
500g hvit sjokolade
Kok opp fløten. Smalt sjokoladen over vannbad. Hell fløten over sjokoladen og bland sammen. Løsne kaken fra formen og sett på en rist. Bruk øse og fordel glasuren glatt og jevnt over kaken. Pynt med hakkede mandler og bær på kanten.
Man må vente til fredda, men så er det kos!
Tenkte å sende ved en fantastisk oppskrift på en riskrem kake som opprinnelig er laget av Heidi Menes Koldingnes, som er det jeg vil kalle en kake arkitekt :-) Hun jobber på Restaurant Oscarsgate i Oslo og har laget en fantastisk oppskrift på en julekake hvor hun fusjonerer riskremen med en ostekake look. Må bare prøves den er helt fantastisk!
Riskremkake:
Nøttebunn
4 eggehviter
225 g melis
225 g malte mandler
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Pisk eggehvitene stive. Bland alt det tørre og vend forsiktig inn med slikkepott. Fordel blandingen i en kakeform (springform 24cm) og stek på 180 grader i ca. 15. min Avkjøl
Bærfyll:
600 g fryste kirsebær
600 g fryste jordbær
135 g sukker
4 pl. gelatin
Ha bær i en bolle over vannbad på komfyren. La stå til all saften har trukket ut. Sil og tilsett sukker. Legg gelatinplatene i kald vann i fem min. Mål opp fem dl bærsaft. Vri alt vann ut av gelatinplatene og rør inn i bærsaften, mens den er varm. Fyll avkjølt bærgele på nøttebunnen i formen. Frys kaken.
Riskremfyll:
2 dl grøtris
4 dl vann
1 l melk
1 vaniljestang
1 kanelstang
1/2 ts salt
250 g sukker
4 dl fløte
7 pl. gelatin
Kok risgrøt som på pakken, men med sukker, salt , vanilje- og kanelstang. Avkjøl. Pisk fløten til løs krem. Vend forsiktig inn. Legg gelatinplatene i bløt. Kok opp en dl. fløte og rør gelatinplatene i fløten. Tilsett fløten i riskremen. Fyll riskremen over bærgeleen i kakeformen. Frys kaken.
Glasur
3 dl fløte
500g hvit sjokolade
Kok opp fløten. Smalt sjokoladen over vannbad. Hell fløten over sjokoladen og bland sammen. Løsne kaken fra formen og sett på en rist. Bruk øse og fordel glasuren glatt og jevnt over kaken. Pynt med hakkede mandler og bær på kanten.
Bilde av heimesnekra julekrans og ønsker dere en God JUL!!
Eli Therese Petersen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar